" /> Hákovacie boxovacie vrece - Novinky zo sveta vriec
Kúpiť boxovacie vrece – e-shop

Sprievodca výberom
boxovacích vriec


Boxovacie vrece  >  Hákovacie boxovacie vrece

Hákovacie boxovacie vrece

Hákovacie boxovacie vrece má špecifický tvar, ktorý umožňuje nácvik boxerskej techniky zvanej hákovanie. Dodáva sa uchytené na reťaziach a musí byť z dobrého materiálu a pevne ušité, aby veľa vydržalo.

Hákovacie boxovacie vrece má špecifický tvar s rozšírením v hornej časti. V najužšej (spodnej) časti meria 35 cm a smerom hore prechádza plynule až do priemeru 47 cm.

Vhodné na rôzne boxerské techniky

Hákovacie boxovacie vrece je však oveľa všestrannejšie. Nepoužíva sa len na nácvik háku, ale aj ostatných boxerských techník alebo úderov lakťami. Vďaka svojej výške 140 cm sa hodí aj na nácvik oblúkových kopov a vysokých kopov z kickboxu alebo thajského boxu.

Všeobecne o výbere boxovacieho vreca

Boxovacie vrece vyberajte podľa vašej hmotnosti. Pre fitness tréning má mať zhruba polovicu vašej váhy. Ak vážite 90 kg, kúpte si vrece s váhou 45 kg, prípadne ho do tejto váhy naplňte, ak je doplňovacie.

Časť zdrojov uvádza, že pre klasický boxerský tréning je vhodné váhu boxovacieho vreca primerať k hmotnosti trénujúceho. Váhu je možné postupne zvyšovať v súvislosti s rastom vašej kondície.

Ako ovládnuť boxovacie techniky?

Ak začínate, určite najskôr navštívte niekoľko odborných lekcií, aby ste sa naučili kopy, údery, správne posilňovanie a strečing. A potom už môžete pokračovať v domácom prostredí za pomoci vlastného boxovacieho vreca.

Vďaka pravidelnému boxovaniu sa tiež účinne zbavíte stresu, ale môžete aj schudnúť a značne si vylepšíte postavu. Už po krátkom boxovaní spozorujete, že ste si výborne prečistili hlavu a všetky problémy sa vám zdajú oveľa menšie. Je to vďaka endorfínom, hormónom šťastia, ktoré sa pri tomto športe vyplavujú vo veľkej miere.

Boxovacie vrece môže byť navyše dizajnovým prvkom vášho domova. Ocenia ho aj návštevy a určite si ho budú chcieť vyskúšať. Prajeme vám šťastný výber.

Zdieľajte článok



Odporúčame boxovacie vrece






Ďalšie novinky

Boxerské vrece

Pre efektívny boxerský tréning všetkých typov bojových umení je nevyhnutné boxerské vrece.

Hákovacie boxovacie vrece

Hákovacie boxovacie vrece má špecifický tvar, ktorý umožňuje nácvik boxerskej techniky zvanej hákovanie. Dodáva sa uchytené na reťaziach a musí byť z dobrého materiálu a pevne ušité, aby veľa vydržalo.

Na olympiádu jazdí amatérski boxeri

Box je najčastejšie prevádzkovaný individuálny šport na svete. Vznikol v 18. storočí vo Veľkej Británii a dnes sa už delí na mužský aj ženský.

všetky novinky